Posebna priznanja sportašima s invaliditetom za 2014. godinu

ZORAN TALIĆ

24-godišnji član Atletskog kluba za osobe s invaliditetom Agram svestrani je atletičar - medalje osvaja u dalju i u visu. Ove se godine na Europskom prvenstvu osoba s intelektualnim teškoćama okitio zlatom u visu s novim svjetskim rekordom 196 cm, te srebrom u dalju. Upravo u toj, njemu jačoj disciplini, slavio je u kolovozu na Europskom prvenstvu osoba s invaliditetom. Ovu nagradu prima četvrtu godinu zaredom.


SANDRA PAOVIĆ

31-godišnja članica Stolnoteniskog kluba osoba s invaliditetom URIHO nakon prošlogodišnje europske titule, ove se godine okitila naslovom svjetske prvakinje u kategoriji 6. Međunarodna stolnoteniska federacija nominirala ju je za zvijezdu godine u konkurenciji stolnotenisačica s invaliditetom, s velikim izgledima da u siječnju u Dubaiju Sandri pripadne ova laskava titula. Pored toga ljetos je uplovila u bračnu luku pa slobodno možemo reći da svojim sportskim i životnim putem kroči kao pobjednica.


PETRA DEŠA

26-godišnja članica Sportskog kluba slijepih „Zagreb“ okitila se ove godine s tri zlatne medalje u kuglanju na Europskom prvenstvu za slijepe i slabovidne osobe održanom u Poljskoj. Petra je slavila u ekipnoj i pojedinačnoj konkurenciji, dok je u kategoriji B1 obranila naslov europske prvakinje osvojen prošle godine.


REA HRASKI

22-godišnja članica Športskog društva gluhih "Silent" nastavlja dominirati među skijašicama oštećenog sluha. Završnicu Europskog kupa u Francuskoj, zaključila je pobjedama u superveleslalomu, super-kombinaciji, i veleslalomu, te drugim mjestom u slalomu, čime je petu godinu zaredom osvojila Veliki kristalni globus. Kao jedna od najuspješnijih sportašica s invaliditetom, Rea ovu nagradu dobiva šesti put, a novi veliki izazov na snježnim padinama očekuje ju sljedeće godine na Zimskim olimpijskim igrama gluhih.


RUKOMETNI KLUB "SILENT".

Nakon lanjskog, četvrtog uzastopnog trijumfa na Olimpijskim igrama gluhih, hrvatska rukometna reprezentacija ove se godine na prvom Svjetskom prvenstvu okitila zlatom. Izniman doprinos tom uspjehu dali su članovi RK Silent (Antonio Rozić, Sabahudin Jusić, Marko Prošenski, Dean Šagovac, Kristijan Živković, Daniel Fodor i Ivan Pajić, pod vodstvom klupskog trenera i izbornika Vojislava Bjegovića).