Posebna priznanja najuspješnijim trenerima za 2014. godinu

Edis Elkasević

Edis Elkasević je trener Sandre Perković nepune dvije godine. Nakon lanjskog naslova mediteranske i svjetske prvakinje, te stopostotnog učinka u Dijamantnoj ligi, ove je godine Sandru doveo do trećeg uzastopnog naslova europske prvakinje i ponovnog osvajanja Dijamantne lige. Zajedno su otugovali i iznenadni odlazak na vječni počinak trenera Ivana Ivančića, koji je Sandru doveo na zvjezdane staze, a Edis ju sigurnom rukom vodi ka novim uspjesima. 31-na mu je godina tek i ne sumnjamo da ga u budućnosti očekuju još brojne trenerske nagrade.


Tigran Gorički

Tigran Gorički je prije 10 godina preuzeo brigu o seniorskoj karijeri Marija Možnika. Visinom i težinom netipičnog gimnastičara, Tigran je usmjerio ka preči. Radeći s njime strpljivo i u tišini od prosječnog višebojca - stvorio je svjetsku gimnastičku zvijezdu na preči. Godine krvavog rada u zacijelo jedinstvenoj gimnastičkoj dvorani na svijetu naplaćene su europskim srebrom prije dvije, te svjetskom broncom ove godine. Uz to, tri puta ostvarene ukupne pobjeda u Svjetskom kupu najava su daljnjih uspjeha tandema Možnik-Gorički.


Slaven Rimac

Potpisnike svojevrsnih sportskih čuda, kao što je Cibonin naslov prvaka ABA lige, volimo proglasiti čudotvorcima, no 40-godišnji trenerski debitant Slaven Rimac takvim sebe ne smatra. S pozicije dotadašnjeg pomoćnika, hrabro se primio posla u trenutku kada su klub napustili ugledni prvi trener Spahija, iskusni Žižić i dvojica Amerikanaca i kada se razmišljalo samo o tome kako ostati u regionalnoj ligi. No, Slavenov košarkaški gen, naslijeđen od oca trenera Matana i majke Ružice, naveo ga je na proširenje igračkih ovlasti američkom razigravaču Blassingameu i kreativnom i borbenom krilnom-centru Dariju Šariću, od čega su profitirali i ostali igrači i sastav se doslovce preporodio. Umjesto borbe za ostanak, Rimac je Cibose doveo na tron ABA lige.