Trofej SSGZ-a za 2014. g.

NIKOLA BRALIĆ

Nikolu Bralića je, od prvih zaveslaja u splitskom Gusaru, preko prvih trenerskih koraka u Trešnjevci, veslački put doveo u Mladost, gdje je nastavio raditi kao prvi profesionalni trener „novije ere“. Dugogodišnji trud i entuzijazam okrunjeni su s posadom četverca na pariće s kojima je Brale od 2010. do 2013. osvojio dva naslova svjetskog prvaka i jednu svjetsku broncu, olimpijsko srebro, te tri naslova ukupnih pobjednika Svjetskog kupa. Nova žetva medalja najavljena je s braćom Sinković kojima je Bralić klupski trener, a koji su na "izletu" u dvojac na pariće prije dvije godine osvojili europsko zlato, da bi ove godine pokorili i svjetsku elitu. Bralić i Sinkovići imaju velike zajedničke planove s naglaskom na Riju, pa će se riznica trofeja ovoga vrsnog trenera sasvim sigurno nastaviti puniti.


JOSIP BARIČIĆ

Priznati je zagrebački atletski sudac. Rođeni Metkovčanin diplomirao je građevinu u Zagrebu, a za atletskog suca položio 1981.

Godine 1994. postao je međunarodni atletski sudac i do sada je odradio 2.495 suđenja.

Obnovitelj je Saveza hrvatskih atletskih sudaca u i predsjednik Izvršnog odbora istog od 1991. Delegat Europske atletske federacije bio je '86. i '87., a više godina je obavljao dužnost voditelja sudačke organizacije na Hanžekovićevom memorijalu.

Dugogodišnji je organizator, predavač i ispitivač na tečajevima za atletske suce.


DUŠKO BAŽDAR

Cijeli svoj radni vijek, točnije 48 godina, posvetio je vaterpolu, prvo kao igrač Mladosti i kasnije Medveščaka, dok mu trenerski počeci sežu u daleku 1965.

U svom dugogodišnjem trenerskom radu stvorio je niz vrhunskih igrača poput Paškvalina, Šimenca, Vinceka, Miškulina, Damjanića, Rukavine, braće Kobeščak i drugih.

Inicijator je i pokretač ženskog vaterpola u Zagrebu 1981., a 2002. osnovao je Vaterpolski klub Zagreb, u kojem još i danas, iako je umirovljenik, aktivno sudjeluje u odgoju mladih igrača.


ŠPORTSKO DRUŠTVO PARAPLEGIČARA ZAGREB

Športsko društvo paraplegičara Zagreb osnovano je u rujnu 1989. i od tada je ostavilo duboki trag u razvoju invalidskog sporta, osobito života osoba s para i tetraplegijom u gradu Zagrebu. Od samog osnutka članovi Društva intenzivno sudjeluju na domaćim i međunarodnim natjecanjima, pa Društvo u svojim redovima ima mnoge gradske i državne prvake, europske i svjetske rekordere, sudionike Olimpijskih igara.


RUKOMETNI KLUB LOKOMOTIVA

Rukometni klub Lokomotiva utemeljen je 1949. i jedna je od starijih sportskih udruga u Zagrebu i Hrvatskoj. Lokomotiva nikada nije ispala u drugu ligu. U bogatoj riznici klupskih trofeja najvažniji je onaj iz 1991. – pokal Kupa IHF. Lokosice su u svojim redovima imale sjajne igračice poput Nade Vučković, Mare Torti, Jadranke Jež, Mirjane Ognjenović, Adrijane Prosenjak, Klaudije Klikovac, ili pak Andree Penezić, sada igračice Krima. Proslavu 65. rođendana Lokomotiva je ove godine obilježila na najbolji mogući način, osvajanjem duple krune - prvenstva i kupa Hrvatske.