Sportske momčadi grada Zagreba za 2014. godinu

Rukometni klub Lokomotiva (Ž)

Rukometašice Lokomotive su nakon 22 godine osvojile duplu krunu. Najprije su slavile u Kupu Hrvatske, kojeg su osvojile nakon 7 godina, dok je prvenstveni post trajao još dulje - nakon 10 godina s trona je skinuta Podravka. Upravo su Lokomotiva i Podravka jedine osvajale hrvatska prvenstva i kupove.

Trener Irfan Smailagić je nakon samo dva i pol mjeseca u ženskom rukometu došao do dva trofeja, odvevši uz to Lokomotivu po prvi puta u Ligu prvakinja. Pokazalo se na primjeru Lokosica, a nedavno i reprezentacije, da još nismo dorasli najboljima, ali se nadamo da će Lokomotiva uspješnije voziti po kolosijecima Kupa kupova.


Košarkaški klub Cibona (M)

Ako ne vjerujete da su i u sportu bajke moguće, onda su Cibosi najbolji primjer da se razuvjerite. U najtežoj godini svoga postojanja Cibona je osvojila naslov koji nikad nije, postala je prvakom Regionalne košarkaške ABA lige. A još početkom 2014. sve je izgledalo poprilično sumorno. Klub su napustili ugledni trener, dvojica Amerikanaca i prekaljeni Žižić, pa se pričalo samo o tome kako ne biti posljednji u ABA ligi. Štoviše, s obzirom na tešku financijsku situaciju u klubu, razmišljalo se o igranju samo Hrvatske lige, no onda je otpisana momčad uskrsnula. Uslijedio je niz pobjeda koji je Cibonu odveo na beogradski Final Four, na kojem se ni sami nisu nadali čudu. A onda se ono doista i dogodilo. Šarić, Blassingame, Rozić i društvo najprije su u polufinalu usred Beograda pobijedili Crvenu zvezdu, a onda su u finalu nadjačali i favoriziranu Cedevitu. Nakon toga, borba za spas kluba još se pojačala.